2020 FAKE WAR/válka v hlavě

SLABIKY.CZ USPOŘÁDAJÍ SEMINÁŘ NA PODPORU MEDIÁLNÍ GRAMOTNOSTI  

Ve středu 11. března pořádá sdružení Slabiky.cz seminář s názvem: „2020 FAKE WAR/válka v hlavě“. Přednášky i následná diskuse by se měla věnovat zejména důležitosti mediální gramotnosti a kritického myšlení v boji s fake news.  Zúčastní se ho zástupci veřejnoprávních i komerčních médií, novináři a pedagogové.

Svou účast potvrdil mediální analytik a vysokoškolský pedagog profesor Jan Jirák, ombudsman Českého rozhlasu Milan Pokorný, prezident Českého institutu manažerů informační bezpečnosti Aleš Špidla, Robert Drozda za Seznam.cz  a také historik a novinář Petr Placák. Moderátorem diskuse bude Marek Lichtenberk.

Seminářem navazujeme na naše kulaté stoly, kde jsme diskutovali o roli veřejnoprávních médií a o vývoji na českém mediálním trhu. Nyní se chceme zaměřit na vzdělávání v oblasti mediální gramotnosti a kritického myšlení. Naše projekty mají za cíl podpořit výuku a zvýšit úroveň znalosti této problematiky u široké veřejnosti i profesionálů působících v médiích. Při této snaze vycházíme i ze zkušeností získaných v minulých letech při realizaci projektu finanční gramotnosti. Projekt zaměřený na rozdílné cílové skupiny plánujeme realizovat v několika zemích EU.”  uvedl předseda pořádajícího sdružení Slabiky.cz Marek Lichtenberk.

Seminář začíná v 14:30 hodin v Bitcoin Coffee – Paralerní Polis, Dělnická 43, P7. Vstup je bezplatný, kapacita je ale omezená.

Share This